We zijn nog op vakantie in Terceira als we de afspraak maken om deze Hondo te komen ophalen, dus we hadden een goede reden om weer naar huis te willen. Het is even zoeken naar het huis, of eigenlijk meer een vakantiewoning in een park op de Veluwe, maar we vinden het eindelijk na een smal weggetje met zeven zeer irritante verkeersdrempels. De Hondo van begin jaren tachtig is in zeer goede staat: er zit nauwelijks een krasje op de hals, de verf op de body is onbeschadigd en hij is niet verkleurd. Hij heeft een brede nek en is in zijn geheel goed op gewicht. Kan ook prima de honkbalknuppel tegen inbrekers vervangen.

Na een korte test op de versterker willen wij, zoals gebruikelijk voor ons, het geld overhandigen en opstappen maar dat lukt hier dus niet. We staan eerst nog twintig minuten in de "woonkamer" over gitaren en fabrikanten te praten (de verkoper weet er genoeg van) en vervolgens staan we nog eens twintig minuten, nu met de moeder erbij, bij de deur over het park en de herten op de Veluwe te praten. De enige manier om weg te komen is botweg de deur open te doen en naar buiten te stappen want anders komen we hier niet weg! Maar hij was 't waard, deze Hondo, want het is een vrij zeldzaam en goed geconserveerd exemplaar.

Omdat het element niet heel veel output gaf hebben we deze vervangen voor een DiMarzio D-Activator. Nu klinkt 'ie ook als een echte metal gitaar!

Specificaties

Nek type Esdoorn 1 stuk, geschroefd
Toets Esdoorn
Body Multiplex
Fretten 21 medium
Schaal ?
Tuners ?
Brug Schaller wraparound bridge
Nek element -
Midden element -
Brug element Warman 12 Gauge
Kleur Wit
Hardware kleur Chroom
Gebouwd 1985?
Gekocht 2e hands, 2013-05-25

Comments powered by CComment