Selecteer de taal

We beginnen nu ook al een aardige verzameling Hondo's  te krijgen, maar het zijn dan ook mooie gitaren. Deze valt vooral in de categorie "opvallend" want je moet er wel van houden. Hondo maakte vooral kopieën van bestaande modellen (zie de Les Paul-modellen) maar op welke deze gebaseerd is, is niet duidelijk. Waarschijnlijk is hij uit 1983 en MIJ maar veel meer weten we er niet van. Er zou een DiMarzio-element in moeten zitten maar dat zit niet in deze.
De verkoper op marktplaats begon met deze gitaar aan te bieden voor € 800 maar dat is, zelfs voor een bijzondere Hondo, wel wat aan de overdreven kant. Maar soms moet je gewoon geduld hebben en dit keer betaalde zich dat terug omdat er niemand op de advertentie reageerde. Dus toen wij voor veel lager bod deden, ging de verkoper daar wel mee akkoord. De conditie is ook wel dusdanig dat zo'n hoge prijs zelfs voor een bijzondere gitaar niet echt te verantwoorden is. Bijzonder ding dus, maar hij heeft wel "wat" sporen van gebruik.

Inmiddels is deze H1 kaalgeschuurd en dat geeft 'm een heel ander uiterlijk. Meer afbeeldingen komen als de restauratie af is!

Specificaties

Nek type Esdoorn, gelijmd
Toets Rozenhout 
Body Multiplex
Fretten 24 medium
Schaal 628mm
Tuners ?
Brug Vintage-style 6-point, 5-spring tremolo
Nek element -
Midden element -
Brug element Hondo X-44 humbucker
Kleur Metallic Rood
Hardware kleur Chroom
Gebouwd 1983
Gekocht 2e hands, 2013-10-31

Comments powered by CComment