Selecteer de taal

Denk je toch aardig wat gitaren van Jackson te kennen, komt de Kelly Star ineens voorbij. De Star heeft de bovenkant van de body van de Kelly en de onderkant van de Randy Rhoads, alsof iemand beide modellen over elkaar heeft gelegd en dacht, "Mwah, ook best leuk zo". En dat vinden wij ook! Maar destijds is hij vermoedelijk niet aangeslagen want hij is alleen in 2000 en 2001 gemaakt, de eerste serie in Japan en de tweede in Korea. Deze KS2 komt uit Japan. Hij lijkt qua vorm natuurlijk op de Warrior maar heeft duidelijk andere details: de bevels zijn van de Kelly en ook de lijnen zijn van de Kelly - de Warrior is wat hoekiger. Toch is juist de Star hoekig tussen de twee punten en daar is de Warrior juist rond - en dat heeft de Star dus aan de Randy Rhoads te danken.

Dit is de eerste keer dat een per post verstuurde gitaar verminkt aankomt. De verkoper heeft de punten niet goed beschermd en je ziet op de foto wat dat heeft opgeleverd. Doodzonde, temeer omdat de gitaar verder zo goed als onbespeeld is. Waarom er zo weinig op gespeeld is, is ons een raadsel want hij speelt prima met een fijne hals en jumbo fretten.

De chromen montageringen zijn niet origineel maar wel mooi bij de rest van de chromen hardware. Het Cobalt Blue is een aparte kleur blauw: wat grijzig maar toch niet metallic. 

Specificaties

Nek type Esdoorn, geschroefd
Toets Rozenhout 
Body Elzenhout
Fretten 24 jumbo
Schaal 648mm 
Tuners ?
Brug Jackson JT-580 Floyd Rose licensed
Nek element Duncan Designed HB-104N humbucker
Midden element -
Brug element Duncan Designed HB-104B humbucker
Kleur Diep kobalt blauw
Hardware kleur Chroom
Gebouwd Japan, 2000
Gekocht 2e hands, 2014-01-16

Comments powered by CComment